Mimari Proje Yayımlama ve Sergileme Başvuru ve Kabul Şartları ÇAĞRI ve BİLGİLENDİRME

KTMMOB – MİMARLAR ODASI

Mimari Proje Yayımlama ve Sergileme Başvuru ve Kabul Şartları

Sevgili Üyemiz,

İnşası tamamlanmış mimari projelerinizin yayınlanması ve sergilenmesi için gerekli başvuru ve katılım koşullarını içeren bilgileri alttaki metinde bulabilirsiniz. Çıktığımız bu yolda, müşterek çabalarımızla güzel değerler oluşturacağımıza inanıyoruz.

Şimdiden teşekkürlerimizle,

KTMMOB Mimarlar Odası Yayın Kurulu

Süreç ve Seçici Kurul

1. Deniz İncedayı
    2. Zeynep Eres Özdoğan
    3. Bülent Batuman

Projelerin Türü ve Gerçekleşme Tarihi

Katılım Koşulları ve gerekli belgeler

1. Başvuru formunun (Bkz. Ek1) eksiksiz doldurulup gerekli evraklarla birlikte son teslim tarihine kadar [email protected] adresine gönderilmesi gerekmektedir.
    2. Proje müellifliğinin üye mimarda olması şartı aranmaktadır.
    3. Projenin inşaat ruhsatı, başvuru formu (Bkz. Ek1) ile beraber teslim edilmelidir.
    4. Proje sahibinin mal sahibinden yazılı izin alması gerekmektedir.
    5. Başvuru formunda projenin vize bürosunda vizelenme tarihi ve vize numarası belirtilmelidir.
    6. Proje daha önceden başka bir yerde yayımlanmışsa, MİMARCA’da da yayımlanabilmesi için alınması gereken izinlerden proje müellifi sorumludur.
    7. MİMARCA’da yayımlandıktan sonra başka bir yerde yayımlanabilmesi için kaynak olarak Mimarca dergisinin belirtilmesi ve KTMMOB- Mimarlar Odasının önceden bilgilendirilmesi zorunludur.
    8. Yazılı ve görsel bilgilerin baskıya/yayınlamaya uygun bir şekilde, proje müellifinden gelmesi beklenmektedir (Bkz. Ek2) ve bu içerikte oluşabilecek hatalardan MİMARCA sorumlu değildir.

Takvim

Mart ve Eylül aylarında yılda iki kez çıkan MİMARCA dergisinde yayımlanabilmesi için, ilgili sayıya katkı koyacak olanların göndereceği projeleri için son teslim tarihleri; Mart sayısı için 1 ŞUBAT, Eylül sayısı için ise 1 AĞUSTOS’tur.

Ek 1: Başvuru Formu

Ek Bilgiler

Ek 2 – Telim Edilmesi Gereken Görseller ve Metinler

Proje Açıklamaları

Kısa Metin (80 kelimelik)

Bu metin, çalışmanızın yayımlanmak ve sergilenmek üzere seçilmesi durumunda ‘özet bilgi’ paylaşımı gerektiren yerlerde (Örn. sosyal medyada) sizlerden alındığı gibi yayımlanacaktır. Mimarca ekibi tarafından yeniden düzenlenmeyecektir.

Dergi için (250-750 kelimelik)

250-750 kelime arasında bir proje açıklama metni olmalıdır.

Bu metinde projenin yapım süreci, başlangıç-bitiş tarihi, lokasyonu, mimarı, mühendisi vs. gibi bilgiler verilmelidir. Ayrıca metinde, mimari tasarımla ilgili açıklayıcı bilgiler verilmeli, tasarım sürecinden bahsedilmelidir. Metinler için kabul şartları ve yazım kuralları, MİMARCA makale kabul şartlarındaki gibidir.

Görseller

Gönderilecek görseller yüksek çözünürlükte olmalı ve çeşitli açılardan fotoğraflanarak yapının bitmiş hâlini en iyi anlatacak şekilde belirlenmelidir. En az üç görsel gönderilmesi tavsiye edilir. Dosya adında sizin için en temsili olan görseli belirtmenizde yarar vardır. Görseller sizin değil ise doğru şekilde referans verilmelidir. Tüm görseller JPEG formatında yatayda en az 2000 piksel genişlikte (veya daha büyük) ve 300 dpi çözünürlükte olmalıdır.

Çizimler

Projeye dair tüm mimari çizimler pdf formatında; planlar, kesitler vb. teknik çizimlerin de yukarıda belirtilen özelliklerdeki formatta seçici kurula gönderilmesi zorunludur.