ÇOK ÖNEMLİ DUYURU! -KKTC Sigorta & Reasürans Şirketler Birliği Ulusal Mimari Proje Yarışması hk.

Tarih: 20.04.2023

Konu: KKTC Sigorta & Reasürans Şirketler Birliği Ulusal Mimari Proje Yarışması Hakkında

Değerli Üyelerimiz,

Bilindiği üzere, 14 Mart 2023 tarihinde, planlama onayı ön belgesi de alınarak, “KKTC Sigorta & Reasürans Şirketler Birliği Ulusal Mimari Proje Yarışması” ilan edilmişti.  Ancak, 17 Nisan 2023 tarihli, ekteki Şehir Planlama Dairesi’nden odamıza gönderilen yazıda da belirtildiği üzere, 31.10.1983 tarihli Ç(K-1) 1039-83 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile onaylanan yol gelişmesi, yarışmanın gerçekleştirileceği parselleri de önemli ölçüde etkilemektedir.

Gelinen aşamada, yarışmaya katılacak üyelerimizin çalışmalarını yeni bir duyuruya kadar durdurmaları gerekmektedir. Jüri üyelerimiz ve raportörlerimiz İdare ve Şehir Planlama Dairesi yetkilileri ile gerekli kapsamlı görüşmeleri en kısa zamanda gerçekleştirecek ve sizlere yeni durumu/koşulları bildirecektir. Bilgilerinize sunarız.

Kozan Uzunoğlu

Mimarlar Odası Başkanı