Mimarca Mekân Anlatımı Metin Yarışması 2021 Ödül Töreni Yapılıyor.

KTMMOB Mimarlar Odası’nın her yıl düzenlediği Mimarca Mekân Anlatımı Metin Yarışması’nın dördüncüsü, 11 Mart 2022’de Lefkoşa’da gerçekleşen değerlendirme toplantısıyla sonuçlandı.

Suha Özkan (Jüri başkanı), Kozan Uzunoğlu, Müge Cengizkan, Neşe Yaşın, Büşra Kara, Devrim Yücel Besim, Abdullah Can’dan oluşan Seçici Kurul üyelerinin oy birliği ile aldığı kararla birincilik, ikincilik, üçüncülük ödüllerinin yanında bir özel ödül ve üç mansiyon ödülü belirlendi.

Birincilik Ödülü - Merdiven / Özge Kırçıl

İkincilik Ödülü - Ruhi, Mavi Ekran ve Ağaçlı Park / Çiğdem Güven

Üçüncülük Ödülü - Zamanın Birinden Gelen Öykü /Esin Yılmaz

Özel Ödül (Çelen Birkan adına) - Arayış / Çağrı Acar

Mansiyon - Bir Hikâye Yazmak / Merve Eflatun

Mansiyon - O / İrem Durmuş

Mansiyon - Mekânın –mış hali: Petra’da Yeniden Kurulan Geçmiş Zaman

Ödül Töreni Cumartesi Günü Mimarlar Odası Merkez Bina’da yapılacak.

KKTC ve Türkiye’de, mimarlık ve ilgili örgütlerine bağlı meslek insanlarına açık olan yarışmanın ödül töreni 14 Mayıs 2022 Cumartesi günü saat 19.00’da Mimarlar Odası Merkez Bina’da gerçekleşecek. Törende, yarışmada ödül alan eserlerin ve seçkilerin yer aldığı kitabın tanıtımı da yapılacak.