MİMARLAR ODASI BAŞKANININ GENEL KURUL KONUŞMASI

SN DİVAN BAŞKANI, SN BİRLİK BAŞKANI, DEĞERLİ HOCALAR, SEVGİLİ ÜYELER VE SAYGIDEĞER MİSAFİRLER.

Öncelikle hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

51. dönem sonuna geldik. Geçen 2 yıl içerisinde yapmış olduğumuz faaliyet ve etkinlikleri sizlere yeniden hepsini anlatacak değilim.

Zaten sekreterimiz sizlere iki yıllık faaliyet raporunu sunacak.

Ancak yaptıklarımız arasında bazıları var ki onlara değinmeden geçemeyeceğim.

Çok güzel bir katılımla tamiratını tamamlayarak açılışını yaptığımız  yeni Mimarlar Odası binamız bizlere yeni bir ufuk ve yeni bir vizyon kazandırmıştır.

SMGM nin kurulması ve başlayan eğitimler ilk 6 ayını ve 1. Dönemini tamamladı.

Mimarlık Eğitimi sonrası profesyonelliğe geçişte çok önemli bir yeri olacak olan SMGM kapsamında geçtiğimiz dönem tam 400 farklı üyeye eğitim verildi.

Bu dünyada birçok ülkenin ve örgütün hayallerini kurduğu birşeydir. Biz yaptık.

Artık altyapısı hazırlanmış olan profesyonelliğe geçişte ana ögelerden birisi olan SMGM

Hayata geçmiş, staj ve mesleğe kabulün yolu açılmıştır.

Bu dönem mimarlık  fakülteleri bölüm başkanları ile  varılan konsensüs ile 5 yıllık  300 ECTS yi karşılayacak bir eğitimin okullarda uygulanması doğrultusunda girişimler başlatılmıştır.

Bu Mimarlar Odası tarihinde bir milad ve devrim olacaktır.

Sn. Başkan  değerli üyeler,

Özellikle burada başta 51. Dönem yönetim kurulu arkadaşlarıma, meşakkatli  bir çalışma sürdürerek Mimarca dergisini rutin  hale getiren ve dolu dolu içeriğinin yanında , diğer yayınları  da başarıyla yayınlayan yayın kuruluna,, başarıyla gerçekleştirdiğimiz .Mimarlık ve eğitim kurultayında özveriyle çalışan üyelerimize, öğrenci forumu ve diğer tüm komisyonlarda görev yapan herkese, ve SMGM kapsamındaki eğitimlere katılan üyelere ,,

Yeni binamızın kazanılmasında hiçbir maddi kazanç beklemeden çalışanlar ve katkılarından dolayı , Elektrik mühendisleri  odası , Makine mühendisleri  odasına yürekten teşekkürlerimi

Arzederim.

Sn Başkan değerli üyeler,

Tabii ki büyüyüp gelişirken ve kurumlaşırken kabuğuna sığamamanın getirdiği birçok da sıkıntımız var. ancak el birliğiyle bunlar aşılamayacak şeyler değil.

Vize bürosunda yaşanan sıkıntıların çoğunun daha önce birçok kez üyelerimizle yaptığımız toplantılarda irdeledik çözümlerle ilgili fikirlerimizi ilettik.

Üyelerden talepler gelmiştir..

Yaşanan mekan sıkıntısı en öncelikli olarak çözülmelidir.

Geldiğimiz noktada  , bilgisayar programlarını geliştirmek elzem olmuştur. Bu bağlamda Bilgisayar mühendisleri Odasından hizmet alımı yöntemiyle bir şartname hazırlatılmıştır.

Bu önümüzdeki dönemde Evizeye geçişi de kapsamaktadır.

Her ne kadar bazı üyelerin eğitmle bizim ne işimiz var ?    gibi sığ yaklaşımları olsa da ,,,Mesleki eğitime yönelik SMGM faaliyetleri , teknik gezilerin de eklenmesiyle artarak devam edecektir.

Mesleki denetimin ada çapında yayılması ve mimarların kendi şantiyelerinde müellif olarak  çok  daha fazla etkin olmalarına yönelik  çalışmalara ağırlık verilecek , meslektaşlar arasında adaleti sağlamak maksadıyla ilgili makamlar nezdinde bu konudaka girişimler yapıp takipçisi olacağız.

Sözlerime son verirken Hayyamdan bir dörtlük okumak isterim:

Alimle sohbet et ! alıesın mertebe …..Cahille sohbet et dönersin merkebe!...

Geçen sertifika töreninde de dediğim gibi:

Bizde kavga yok .

Biz mimarlar Odasını Sevgimizle yoğurduk,

Saygımızla mayaladık,

Ve kardeşlikle büyütüyoruz.

Bilim ve akıl ışığınız olsun yolunuzu aydınlık etsin.

Hepinize Saygılar sunarım.

Türker Aktaç