MİMARCA MEKÂN ANLATIMI METİN YARIŞMASI, 2019

KTMMOB Mimarlar Odası

MİMARCA MEKÂN ANLATIMI METİN YARIŞMASI, 2019

KTMMOB Mimarlar Odası olarak, her yıl mimarlık için önem teşkil eden tarihlerde gerçekleştirdiğimiz bir dizi etkinliğin yanı sıra, geçtiğimiz yıl başlattığımız ve bu yıl ikincisi düzenlenen Mekân Anlatımı Üzerine Metin Yarışması; 2019 Dünya Mimarlık Günü’nde ilan edilmiştir. Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen ve yoğun katılım ile gerçekleşen yarışmamızın bu yıl ikincisini duyuruyor olmak bizim için çok sevindiricidir.

Mimarlar Odası Yayın Kurulu üyeleri olarak, akademik tezler ve makaleler dışında; mimarlık ve edebiyat disiplinlerinin ilişkilendirildiği farklı yazılı kaynaklara ve onların barındırdığı derin değerlere dikkat çekmek istedik. Bu düşünceyle ortaya çıkan yarışma ile KTMMOB Mimarlar Odası ve MİMARCA dergisi aracılığı ile mimarlık ve edebiyat alanına katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

Yarışma,
ilgili bölümlerden mezun KTMMOB ve TMMOB’a bağlı meslek örgütlerinden herhangi birine üye olan herkese açıkolarak düzenlenmektedir.

Asli Jüri Üyeleri:

Türker AKTAÇ (Oda Başkanı)

Devrim YÜCEL BESİM (Yayın Kurulu Başkanı)

Özlem ÖZTÜRK (2018 Yarışma Birincisi)

Müge CENGİZKAN

Münevver ÖZGÜR ÖZERSAY

Suha ÖZKAN

Neşe YAŞIN

ÖDÜLLER:

Edebiyatın “yapısal” kurgusu ve mimarlığın “anlatı” gücünü birleştirip yaratıcı yazma egzersizi üzerinden, yazmaya hevesli olanları, mimarlık / edebiyat ara kesitine katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Ayyrıntılı bilgi ve yarışma şartnamesi için mimarlarodasi.org adresini ziyaret ediniz.