KTMMOB Mimarlar Odasının süreli yayını Mimarca dergisinin "Akdenizli Olmak” temalı 87. sayısı çıktı.

KTMMOB Mimarlar Odasının yılda iki kez düzenli olarak çıkardığı Mimarca dergisinin "Akdenizli Olmak” temalı yeni sayısı çıktı.  Önsözlerle başlayan 87. sayıda  ilk olarak UMAR Başkanı Wassim Naghi’nin “Oscar Niemayer ve Lübnan’daki izlerini” bizlerle paylaştığı yazısını iki dilde yayınladık. Ardından, “Akdenizli Olmak” temasıyla doğrudan ilişkili makaleleriyle katkı koyan Ehsan Daneshyar, Neşe Yaşın, Emine Görgül, Ayça Arslan, Gültekin Çizgen, Ali Katırcı yer alıyor. Anma bölümlerine ise Huriye Gürdallı, Nezih Ayıran, Zeynep Üstün Onur ve Anber Onar katkıda bulundu. Ayrıca bu sayıda başlattığımız üzere Kıbrıs’ta aktif çalışan sanat ile ilişkili kuruluş ve toplulukların tanıtımında “Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği, DAKMAR, Kuzey Kıbrıs Seramikçiler Derneği ve Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA)” yer aldı. Mimarlık İnsanları Bölümü’nün konuğu, sadece mesleki tecrüberini değil; Akdenizli olmakla ilgili fikirlerini Nezire Özgece’nin röportajıyla ileten Fatih Rıfkı idi. Disiplinler ötesi başlığımızda ise Mimari Fotoğraf Sanatçısı Mehmet Yasa’nın Akdeniz görüntüleri yer alırken Mardin’in eşsiz manzaraları eşliğinde medeniyetler mirası kent tanıtıldı. Kitap bölümünde ise “Malaparte Evi” isimli kitap, Kağan Günce’nin gözünden incelendi.

Mimarca 87’yi Kıbrıs Türk Mimarlar Odası Merkez Ofisi Sekreterliğinden temin edebilir; ayrıca derginin önceki sayılarına www.mimarlarodasi.org adresinden ulaşabilirsiniz.  "Uz(ak)laştığımız Doğa" temalı 88. sayımıza ise mutlaka katkı koymanızı diliyoruz. Ekteki çağrıda belirtildiği gibi göndereceğiniz yazılarınızla ilgili son teslim tarihi 15 Haziran 2019’dur. Mimarca’nın yazım kuralları için http://www.mimarlarodasi.org/tr/mimarlar-odasi-yayinlari/mimarca-dergisi-eser-degerlendirme-kriterleri.html adresini kullanabilirsiniz.

Sevgili Mimarca Okuyucuları,

Bu sayıda Akdeniz’in turkuazdan mavisine dönen kapağımızdaki Kıbrıs’ın hasır sandalyelerini sizin için ayırdık; buyurun, Mimarca’yı bir Akdeniz esintisiyle keyifle okuyalım, tartışalım!