MİMARCA MEKÂN ANLATIMI METİN YARIŞMASI 2021’nin ÖDÜL TÖRENİ Yapıldı

KTMMOB Mimarlar Odası’nın Düzenlediği MİMARCA MEKÂN ANLATIMI METİN YARIŞMASI 2021’nin ÖDÜL TÖRENİ Yapıldı

KTMMOB Mimarlar Odası’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Mimarca Mekân Anlatımı Metin Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi. Mimarlar Odası Merkez Binası’nda yapılan töreninde, yarışmada kazanan eser sahiplerine ödülleri ve katılım belgeleri takdim edildi. Türkiye ve KKTC’de mimarlık ve mimarlıkla ilgili örgütlere bağlı meslek insanlarına açık olan yarışmanın ödül törenine; KTMMOB Başkanı Tunç Adanır, Mimarlar Odası Başkanı Kozan Uzunoğlu, Oda Yönetim Kurulu üyeleri, Yayın Kurulu üyeleri, yarışma jürisi, danışman jüri üyeleri ve seçki kitapçığına giren eserlerin sahipleri katıldı.

Moderatörlüğünü Çiğdem Duvarcı’nın yaptığı tören, Türkiye mimarlığının önemli isimlerinden Yarışma Jüri Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan, Mimarlar Odası Başkanı Kozan Uzunoğlu ve KTMMOB Başkanı Tunç Adanır’ın yaptığı açılış konuşmalarıyla başladı.

Jüri Başkanı Prof. Dr. Suha Özkan yaptığı konuşmada, bu yıl 4.’sü düzenlenen Mimarca Mekan Anlatımı Metin Yarışması’na katılımdaki kalitenin her yıl arttırmakta olduğuna vurgu yaptı. Prof. Dr. Özkan, bu yıl özellikle kadın yarışmacıların dereceye girenlerdeki başarısına dikkat çekerek, “Gençlerden çok şey öğrendim.” ifadesini kullandı.

Kıbrıs Türk Mimarlar Odası Başkanı Kozan Uzunoğlu ve KTMMOB Başkanı Tunç Adanır ise, yarışmaya katılan ve dereceye giren mimarlara başarılarının devamını dileyerek, yarışmaya destek verenlere teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından 2021 yılının ödül alanlarının özgeçmişleri ve eserlerinden pasajlar aktarılarak, ödülleri takdim edildi. Tören; Kıbrıslı yazar, şair ve aynı zamanda yarışma jürisinde yer alan Neşe Yaşın ile yarışma danışman üyelerinden Kıbrıslı sanat yönetmeni ve tiyatrocu Aliye Ummanel’in mimarlık ve mekân konularını içeren eserlerinden derledikleri şiir ve kitap alıntılarından oluşan sunumla devam etti. Ödül töreni, müzik dinletisiyle renklenen kokteyl ile sonlandı.

Birincilik Ödülü: Özge Kırçıl  - Merdiven

İkincilik Ödülü: Çiğdem Güven - Ruhi, Mavi Ekran ve Ağaçlı Park

Üçüncülük Ödülü: Esin Yılmaz - Zamanın Birinden Gelen Öykü

Özel Ödül: Çağrı Acar – Arayış