MİMARCA MEKÂN ANLATIMI METİN YARIŞMASI, 2022 SONUÇLANDI

V. MEKÂN ANLATIMI METİN YARIŞMASI ÖDÜLLERİ

Değerli Mimarlık ve Edebiyat Severler,

Büyük bir heyecanla duyuruyoruz ki, beşincisini düzenlediğimiz “Mekân Anlatımı Metin yarışmamızın kazananları belirlenmiştir!

KTMMOB Mimarlar Odası Yayın Kurulu üyeleri olarak, 2018’den beri her yıl düzenlediğimiz Mekân Anlatımı Metin Yarışması’nın bu yılki değerlendirmesine 58 eser katılmıştır. Bu yarışma, mimarlık ve edebiyat disiplinlerinin birleştiği önemli bir platformdur ve bu yıl da birçok değerli katılımcı tarafından gönderilen eserlerle dolu dolu geçmiştir.

Neşe Yaşın (Jüri Başkanı), Abdullah Can (Yayın Kurulu Üyesi), Devrim Yücel Besim (Yayın Kurulu Üyesi), Kozan Uzunoğlu (Oda Başkanı), Özge Kırçıl (2021 Yarışma Birincisi), Müge Cengizkan ve Suha Özkan’dan oluşan jüri üyelerimiz oy birliği ile aşağıdaki ödülleri belirlemiştir. Ayrıca seçki kitapçığına 34 adet eser seçilmiştir.

Ödüller:

BOŞLUK / Mina Hazal Taşçı – Birincilik Ödülü

EV / Berilay Ökten – İkincilik Ödülü

BELLEK ÇİZGİSİ / Ece Ünübol – Üçüncülük Ödülü

Çelen Birkan Özel Ödülü:

KIRANAT / Serdar Anlağan

Mansiyon ödülleri:

HÜCRE DEVASA BİR MEKÂNDIR / Üzeyir Aydın

FESLEĞENDEN LAVANTAYA BİR YAPI SARMALI / Deniz Üçer Erduran

LOJMAN / Münteha Arabalı Tatar

Tüm katılımcıları tebrik eder, yaratıcı eserleriniz için teşekkür ederiz. Ödül töreni detayları daha sonra paylaşılacaktır.

Saygılarımızla,

KTMMOB Mimarlar Odası Yayın Kurulu