Turizm Çevre ve Kültür Bakanı ve Eski Eserler ve Müzeler Dairesi 12.07.2013 tarihinde Mimarlar Odasını ziyaret etti.... | 16.07.2013

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı,  Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt Şube Amirleri Gözem Soytürk, Elif Karaca ve Emine Sivri ile birlikte Mimarlar Odasını ziyaret etti. Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, Yönetim Kurulu üyeleri Türker Aktaç ve Erçim Uluğ ile birlikte KKTC Üniversitlerinin Mimarlık Bölümlerinin birer temsilcisinden oluşan Mimarlar Odası Akademik Kurulu, Bakan Mehmet Harmancı ile bir araya geldiler.

Bakan, Harmancı’nın duyarlı yaklaşımı ile gerçekleşen toplantıda, ülkemizin mimari mirasını ve noksan değerlerini listelemek, röleve projelerini hazırlamak için Mimarlar Odası ve Akademik kurulu ile işbirliği çalışması önerisinde bulundu.

Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge, bu duyarlı davranışı için Harmancı’ya teşekkür ederek Mimari mirasın korunmasının ve yaşatılmasının önemini vurguladı.

Akademik bilgiye ve çalışmalara önem verdiğini vurgulayan Harmancı, bu konuda Akademisyenlerin de görüşlerini aldı. Üniversite temsilcileri desteklerini beyan ederek, bu çalışmanın lisans ve yüksek lisans çalışmalarına faydalı olacağını vurguladılar.

Harmancı’nın önerisi doğrultusunda, Mimarlar Odası Akademik kurulundan, Mimarlar Odası yönetiminden, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Röleve ve Restorasyon Şubesi, Bölge Şube Amirleri ve  Bakanlıktan temsilcilerle oluşacak bir teknik komitenin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Sivil toplum örgütlerinin, KKTC Üniversiteleri Akademik çalışmalarının ve bilginin önemini vurgulayan Harmancı, temelleri atılan KKTC Mimari, tarihi ve kültürel mirasına uzman ekibin desteği ile sahip çıkılacağını vurguladı.