MİMARLAR ODASI GİRNE İNSİYATİFİNE DESTEK BELİRTİYOR....

26.08.2016

Girne 2. Bölge Emirname değişikliği sürecinde ve öncesinde de belirttiğimiz gibi 55/89 imar yasasının belirli maddelerinin değişmesi, adaletli ve demokratik bir yaşam için imar planlarının sadece Girne’de değil diğer kentlerimizde de ivedilikle çalışılmaya başlanması gerekmektedir.

Bizler Mimarlar Odası olarak; kentlerimizin tarihsel ve sosyo-kültürel yapısına uygun “Planlı “ ve “Adil” bir şekilde bilimsel verilere dayanarak uzmanlarca planlanmasının önemini belirtmekteyiz.

Kentlerin planlanması, biçimlenmesi kentte yaşayanların ihitiyaçları ve yaşam tarzları nezdinde ortaya çıkmalıdır bu bakımdan “Girne İnsiyatifi” gün geçtikçe çoğalan katılımcılarla birlikte, planlı ve adaletli bir Girne için önemli bir kent mücadelesi göstermektedir. Mimarlar Odası  olarak Girne İnsiyatifine tam desteğimizi belirterek, tüm sivil toplum örgütlerinin ve yerel yönetimlerin de içinde bulunduğu, ortak akıl ile doğru kararların kolektif bir çalışmayla sonuca ulaşılmasının önemini ve gerekliliğini bir kez daha vurgulamaktayız.

Mimarlar Odası