ktmmo-mo

MİMARCA MEKÂN ANLATIMI 2018 KOMPOZİSYON YARIŞMASI SONUÇLARI

“Zamana yenik düşen ve yok olan birçok mimari yapıt hakkında bilgi alabilmek için başvurabileceğimiz en önemli yer, yazılı kaynaklardır” düşüncesiyle ortaya çıkan, mimarlık ve ilgili disiplinleriyle ilişkisini güçlendirmek amacını taşıyan “MEKÂN ANLATIM” yarışmasına başvuru süresince, toplam 133 katılım olmuştur. Katılım koşullarını sağlayan 127 eser, 22 Mart 2019 tarihinde KTMMOB- Mimarlar Odasında gerçekleşen iki aşamalı toplantıyla değerlendirilmiştir.

Günkut Akın, Süha Özkan, Müge Cengizkan, Türker Aktaç ve Devrim Yücel Besim’in asli jüri üyesi olduğu yarışma seçici kurulunun başkanlığına Müge Cengizkan seçilmiştir. Değerlendirme toplantısının ilk oturumunda, ön eleme yapılarak jüri üyelerinin seçki listelerinde yer alan eserler irdelenmiş; ikinci oturumda ise bu eserler arasından ilk üçe değer bulunan ve mansiyon ödüllerine layık görülen eserler belirlenmiştir.

Yarışmayı kazanan ödüllü eserler ve yarışma kitapçığında yer almaya hak kazanan eserler aşağıdaki gibidir:

Yarışma Birincisi:   Özlem Öztürk - MEYDANIN HAYALETİ

Yarışma İkincisi: Şimal Kesepara - DÖNÜM NOKTALARI VE ADAPTASYON: 1572-2019

Yarışma Üçüncüsü:  Ayşe İnci Coşkun - TEK GÖZ ODA

Mansiyon Ödülü: Fatma Kolsal - SİYAH ÖTESİ

Mansiyon Ödülü: Gizem Caner - UYU İSTANBUL

Yarışma Kitapçığında Yer Almaya Hak Kazanan Eserler (Sıralama, yarışmaya başvuru sırasına göre yapılmıştır):

Gönenç Kurpınar - BABİL’İN KÜTÜPHANESİ

Güray Liman - MİNÖR SINIR

Fırat Kaya - BİR İSTANBUL UNUTMASI

Selim Altun - UZAK

Elif Özgen - MEMLEKET MESELESİ

Şeymanur Çelik - KAPININ ARDINDA

Muzaffer Baran Gülsün - BİR ÜTOPYANIN BEDENİ: FAMİLİSTÈRE

Bircan Muyan - HÜZNÜN KESİTİ

Ayça Yazıcı Altıparmak - EKRAN VE MEKÂN ARAKESİDİNDE DEĞİŞEN ALGI

Ayşe Betül Alperen - BEREKETZADE MAHALLESİ, GALATA KULESİ SOKAK, 34421

Anıl Salar - GAZİANTEP: BİR ŞEHRİN KURULUŞU

Ahmet Turan Köksal - MEKÂN TEBDİLİ: METREKARE AYAKİZİ

Cansu Denizhan - BEDENİYET

Ayşe Hilal Toprak – YOLDA

Seçici Kurul’un “Yarışma Değerlendirme Raporu” önümüzdeki günlerde web sitemizden yayınlanacaktır.

Yarışma Ödül Töreni, 9 Nisan 2019, Salı akşamı 17.00’de Mimarlar Odasında gerçekleşecektir.