V. MİMARLIK VE EĞİTİM KURULTAYI

V. Mimarlık ve Eğitim Kurultayı 1 Kasım 2017 tarihinde kalabalık bir katılımcı kitlesiyle gerçekleşti. Açılış konuşmasını yapan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sn. Ersan Saner, Mimarlar Odası’nın gerçekleştirdiği etkinlikler ve çalışmaları takip ve takdir ettiğini belirterek, diğer sivil toplum kuruluşlarını da benzer konularda çalışmalar yapmaları adına davet etmiştir. Daha sonra Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç konuşmasında aydınlık geleceğe güvenle bakabilmek ve yeni ufuklara doğru ilerleyişi sürdürebilmek için insanın kendisini sorgulaması gerektiği, toplumun doğru yönde ilerlemesi ve oluşan izlerin umut verici olduğunu bilmek adına insanın tam da bunun merkezinde olması gerektiğini vurgulamıştır. Sırasıyla Kurultay Başkanı Azmi Öge, KTMMOB Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, Türkiye Mimarlar Odası Başkanı Eyup Muhcu adına Necip Mutlu ve son olarak da YÖDAK Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Hasgüler kurultay, mimarlık ve eğitim politikaları ile ilgili görüşler belirten konuşmalar yapmışlardır.

Kurultayın ana konuşmacı Prof. Dr. Alper Ünlü konuşmasını yaptıktan sonra misafir konuşmacılar Bülend Tuna ve Tarek Naga da sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Öğleden sonraki oturumda ise, 28 Ekim’de gerçekleştirilen Akademik ve Öğrenci Forum’unun bir özet sunumu yapılmış, daha sonra ana oturumlara geçilmiştir.