Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü Ziyareti. | 27.08.2014

KTMMOB Mimarlar Odası olarak Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü'yü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledik. Geçtiğimiz dönemde Girne Belediyesi ve Üniversitelerimizin Mimarlık Fakülteleri işbirliğiyle gerçekleştirilen Engelsiz Girne projesi kapsamında “ Engel(Siz) Girne Parkı Atölye çalışmaları” hakkında bilgi verip yapılan çalışmada çeşitli projeler üretildiğini aktardık.

Girne’nin sürekli değişen İmar Yasaları ve Emirnamelerle arzulanan yöne doğru gitmediği tesbitinde bulunup Girne’nin  kalıcı sürdürülebilir planlamaya kavuşması için gerekli çalışmalara destek olma isteğimizi belirtik. “Girne  Kent Çalıştayı" gerçekleştirmek arzusunda olduğumuzu dile getirdik. Ayrıca Lefkoşa Belediyesi ile başlatılan yapı denetimin Girne Belediyesi sınırları içerisinde ve tüm adada yapılması gerekliliğini söyledik. Görüşmede Girne Belediye Başkanı Sn. Nidai Güngördü  Mimarlar Odası ile Yapı Denetimi, Girne İmar Planı ve ilgili birçok projelerde  işbirliği yapmaya hazır olduklarını beyan etti.