EVRENSEL YAŞAM KENT MEYDANI & MUSTAFA ÇELİK SPOR SALONU ULUSAL MİMARLIK YARIŞMASI.... | 28.03.2017

Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç da projenin üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını belirterek, Evrensel Yaşam Kent Meydanı ve Mustafa Çelik Spor Salonu’nu ülkeye en doğru şekilde kazandırmak istediklerini söyledi.
    “Projeyi genel arazi analizi, mimari ihtiyaç süreci ve ihale süreci diye üçe ayırdık” diyen Başkan Aktaç, şu bilgileri verdi:
    “Jüri kriterleri, anons ve projelerin kabulü, değerlendirilmesi, kazanan projenin açıklanması, işin verilmesi ve projenin gerçekleşmesi gibi süreçlerimiz var. Biliyorsunuz, Mimarlar Odası olarak kardeşlerimiz için ‘Engelli Standartlar’ diye bir yayınımız olmuştu. Bugün tüm kamusal alanlarda bu standartlar aranıyor. Engelli kelimesini sevmiyoruz. O yüzden tüm dünyada da kullanılan evrensel diye bir tabir var, bunu tercih ediyoruz. Evrensel düzenlemeler demek istiyoruz. Mimarlar olarak bu tür kuralların uygulanmasını takip ediyoruz. Bugün de bu protokolden dolayı mutluyuz”.